Ministarstvo negira: Odmah osudite

Izvor: B92, 19.Feb.2022, 00:34

Ministarstvo negira: "Odmah osudite"

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izdalo je saopštenje o eskalaciji bezbednosne situacije od strane Rusije u Donbasu.

U vezi sa optužbama, koje dolaze sa ruske strane, za navodnu pripremu Ukrajine za oružanu ofanzivu u Donbasu, Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine ima da izjavi sledeće:

"Ukrajinski državljani žive sa obe strane linije dodira. Njihov mir, bezbednost i prosperitet su apsolutni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prioritet za ukrajinsku državu. Neistiniti su navodi da ukrajinske vlasti navodno nameravaju da pokrenu ofanzivu na privremeno okupiranim teritorijama Donjecke i Luganske oblasti. Ukrajina takođe ne sprovodi niti planira ikakve sabotažne akcije u Donbasu".

Kako navode kategorično odbacuju pokušaje Rusije da zaoštri ionako napetu bezbednosnu situaciju.

"Ostajemo nepokolebljivo odani političko-diplomatskom rešenju i zajedno sa našim partnerima ulažemo maksimalne napore da smanjimo tenzije i održimo situaciju u skladu sa diplomatskim dijalogom. Umesto toga, gledamo kako Ruska Federacija pokreće kampanju za širenje masovnih dezinformacija, povećava broj granatiranja ukrajinskih položaja i civilne infrastrukture oružjem zabranjenim Minskim sporazumima i eskalira bezbednosnu situaciju", stoji u saopštenju.

Pozivaju međunarodnu zajednicu, strane države i međunarodne organizacije da odmah "osude provokacije Ruske Federacije i njenih okupatorskih uprava u Donbasu, koje podrivaju proces političko-diplomatskog rešavanja".

"Nedostatak odgovarajuće reakcije ili neutralan stav samo će podstaći eskalaciju situacije od strane Rusije" piše na kraju saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.