Ministar spoljnih poslova Švedske: Ukrajina je bankrotirala

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar spoljnih poslova Švedske: Ukrajina je bankrotirala

13.04.2014. -

Ukrajina je de-fakto bankrotirala, izjavio je ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt, koji se nalazi u poseti ukrajinskom gradu Odesi.

Prema Biltovim rečima zemlja pati od ekstenzivne korupcije.

„Situacija je zaista loša. Nadam se da će se pomoću paketa reformi, koje finansira MMF, ona poboljšati“, dodao je ministar. On je naglasio da Zapad neće tolerisati ako novac završi u rukama fizičkih lica.

Vršilac dužnosti premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Ukrajine Arsenij Jacenjuk rekao je 27. marta da inflacija u Ukrajini ove godine iznosi 14%. On je ocenio da je ukupni fiskalni deficit već premašio 28 milijardi dolara.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut


Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Bilt: Ukrajina je bankrotirala

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2014

Ukrajina je bankrotirala, izjavio je švedski ministar spoljnih poslova Karl Bilt. On je tokom posete Odesi naglasio i da je Ukrajina zahvaćena duboko ukorenjenom korupcijom. ..Korupcija je sve "pojela": Karl Bilt..Šef švedske diplomatije smatra da je trenutna situacija u ukrajinskoj ekonomiji veoma...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.