Ministar spoljnih poslova Nemačke: Opasnost podele u Evropi i dalje prisutna

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar spoljnih poslova Nemačke: Opasnost podele u Evropi i dalje prisutna

18.06.2014. -

Zaoštravanje krize u Ukrajini može da dovede do podele u Evropi, rekao je ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer. Prema njegovim rečima, jednim od znakova zaoštravanja situacije u Ukrajini može se smatrati obaranje aviona RV Ukrajine Il 76 kod Luganska.

Spor oko gasa između Rusije i Ukrajine, smatra Štajnmajer, takođe ne doprinosi regulisanju situacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
Trostrani pregovori o gasu između Rusije, Ukrajine i Evropske unije, koji su održani u noći između nedelje i ponedeljka, nisu imali uspeha. Ukrajina odbija da plati gas, koji joj je Rusija isporučila početkom godine. Ukupan dug premašuje pet milijardi dolara. Od tog iznosa krajem maja plaćeno je samo 783 miliona dolara.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: Flickr.com/Heinrich-Böll-Stiftung/cc-by-sa 3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preti li novi “gasni rat” između Rusije i Ukrajine

Izvor: BKTV News, 18.Jun.2014

Saga o gasu izmedju Rusije i Ukrajine ponovo je dostigla „granicu ključanja“. U svetlu političke krize oko Krima i jugoistoka Ukrajine, isporuke ruskog gasa Ukrajini, kao i gasa za potrošače u Evropskoj Uniji koje idu preko Ukrajine, postale su politička „priča broj 1“ u globalnom nadigravanju...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.