Miniran jedini put kojim su moglu da prođu?; Ukrajinci upali na neprijateljsku teritoriju

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 16:57

Miniran jedini put kojim su moglu da prođu?; Ukrajinci upali na neprijateljsku teritoriju

Odbrambena obaveštajna služba Ukrajine (DIU) izvršila je raciju u ruskoj oblasti Belgorod, nanevši gubitke Rusima, javljaju ukrajinski mediji.

DIU je izvestio da je primio informacije da više rusko vojno rukovodstvo planira da izvrši inspekciju ruskih položaja u Grajvoronskom okrugu u Belgorodskoj oblasti, nakon što je tamošnje osoblje primilo žalbe na loše uslove.

Ruske trupe su izvele intenzivne inžinjerijske radove uoči dolaska "inspektora" iz Moskve.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"DIU je planirala i izvela specijalnu operaciju kako bi nanela gubitke neprijatelju i negativno uticala na moral. Izviđači su minirali jedini put koji su Rusi koristili u tom području i napali uporište ruskog voda. Rusi su pretrpeli gubitke tokom napada, koji je koristio male oružja i minobacača, a razneli su ih ukrajinske mine", navodi se u saopštenju.

Dodali su da se utvrđuje broj poginulih i ranjenih Rusa u ovoj akciji. Ranije, u znak odmazde za ruske raketne napade širom zemlje, Ukrajina je odgovorila napadima na Belgorod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.