Mina lansirana na punkt kod Rostova

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mina lansirana na punkt kod Rostova

Kijev -- Jedna osoba je povređena u eksploziji mine koja je lansirana sa ukrajinske strane na ruski punkt kod Rostova, prenosi Itartas.

Povređeni je odveden u bolnicu a lekari su njegovo stanje ocenili kao veoma teško. U međuveremenu su Sjedinjene Države saopštile da imaju informaciju da je Rusija pripremila još tenkova za slanje u Ukrajinu. Zbog toga je Vašington intenzivirao razgovore sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU o mogućem uvođenju "oštrijih" sankcija ruskoj industriji odbrane i visoke tehnologije.

"Imamo informaciju da su dodatni tenkovi pomereni sa mesta na kome su bili razmešteni", rekao je novinarima zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, a preneo je Rojters.

Govoreći o razgovorima o sankcijama sa EU zvaničnik je dodao "Ideja je da se Rusiji uskrate investicije i sledeća generacija tehnologije koja je potrebna za nastavak rasta. Razgovori sa EU su intenzivirani tokom prošle sedmice".

SAD su najavile i uvođenje novih sankcija, ovog puta protiv sedam zvaničnika u istočnoj Ukrajini. Optužuju ih da predstavljaju "pretnju za mir, bezbednost i stabilnost" te zemlje.

Najnovije napetosti između SAD i Ukrajine usledile su posle žestokih borbi na istoku Ukrajine. Poginulo je sedam ukrajinskih vojnika, a prema nepotvrđenim informcijama život je izgubilo i i 300 pripadnika proruskih snaga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.