Izvor: MozzartSport.com, 06.Nov.2020, 00:31

Milan nokautiran posle osam meseci, San Siro upoznao novu zvezdu! Šok u Glazgovu (VIDEO)

Lester nastavio teror, AEK ubedljiv u Ukrajini

Posle skoro sam meseci i 24 utakmice u svim takmičenjima bez poraza, prekinuta je Milanova serija nepobedivosti. I to na surov način simultankom Jusufa Jazidžija iz Lila. Sjajni truski vezista je postigao het-trik na San Siru i režirao veliku pobedu Lila od 3:0 za prvo mesto u grupi Lige Evrope.

Da stvari budu luđe, ovo mu je drugi het-trik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ove sezone u Ligi Evrope! Već je na identičan način rasturio Spartu u Pragu u prvom kolu i ubedljivo je prvi strelac takmičenja. Iako nije napadač već ofanzivni vezista…

Odavno Jazidži važi za igrača predodređenog za velika dela. Otkako se kao 17-godišnjak pojavio u prvom timu Trabzona, gledali su ga skauti velikih turskih ali i evropskih klubova. Dugo se pominjao kao naslednik Sergeja Milinkovića Savića u Laciju ako Rimljani prodaju Srbina. To se nije desilo, a Lotito je bio škrt da kupi Jazidžija i bez prodaje Sergeja.

Lil je poslednjih godina postao poznat po jednoj od najboljih skauting mreža u Evropi i nije im promakao Jazidžijev ogroman potencijal. Uoči prošle sezone su ga posle dugih i napornih pregovora otkupili od Trabzona za 17.500.000 evra. Nije baš blistao u debitantskoj sezoni u Francuskoj, mučio se, adaptirao se i završio sezonu sa samo jednim postignutim golom. A onda je eksplodirao u ovoj sezoni i pored šest golova u Ligi Evrope ima i jedan prvenstveni pogodak.

Večeras su ga dobro upoznali Milan i San Siro.

Rosoneri su sa velikim samopouzdanjem dočekali Lil i izašli u skoro najjačem sastavu sa Ibrahimovićem, Romanjolijem, Donarumom, Ernandezom, Kjerom, Kesijem… Čak su i dobro krenuli prvih desetak minuta, a onda je Lil poveo skoro niotkud. Kapiten Romanjoli je nastavio sa serijom kikseva u poslednje vreme i skrivio je potpuno nepotreban penal nad Jazidžijem, a Turčin je preuzeo odgovornost i prevario Donarumu sa 11 metara.

Još neverovatnije ga je prevario iznenadnim šutem sa 20 metara u 55. minutu. Mada se to više može nazvati Donaruminim kiksem s obzirom da mu je lopta odskočila preko ruke i završila u mreži. Samo tri minuta kasnije Jazidži je pokazao da ne daje golove samo na sreću. Sevnula je kontra, on se sjajno ubacio i potom šmekerski iz prve plasirao loptu u sam ugao Donaruminog gola.

Milan je bio gotov, a trener Pioli je napravio izmene da odmori igrače za prvenstveni meč narednog vikenda. Ako je negde i morala da se prekine serije nepobedivosti, onda je ovo najbezbolniji momenat. Lil i Milan ostaju favoriti za za plasman u nokaut fazu, mada se večeras videlo da Rosoneri polako gube dah i plaćaju ceh konstantnog igranja ključnih fudbalera.

Iza Lila i Milana se nalazi Sparta koja je večeras šokirala Seltik u Glazgovu. Het-trik Lukaša Juliša je doneo Česima iznenađujuću pobedi od 4:1 na Seltik parku i sada je Seltik potpuni autsajder u grupi sa samo jednim osvojenim bodom i jednim mečom na svom terenu do kraja takmičenja.

Lukaš Juliš je dete Sparte, dugo je lekao na pravu šansu u prvom timu, prošle sezone se razigravao na pozajmici u Olomucu da bi ove sezone eksplodirao. Češki napadač je do večeras imao šest golova na šest mečeva, a onda je rasturio Seltik. Prvi gol levom nogom iz odbitka, drugi desnom posle majstorskog prijema za ubedljivih 2:0 na poluvremenu. Seltik je smanjio preko Grifitsa, a onda je Juliš postigao i treći gol posle kontre i sjajnog kretanja. Krejči je u 90. minutu potvrdio pobedu.

U grupi G je sve jasno. Lester tutnji i teororiše konkurenciju. Ako je bilo očekivano da u prva dva kola lako pobede Zorija i AEK, ovakvo demoliranje Brage kao večeras je malo ko mogao da očekuje - 4:0! I to bez Vardija, Sojundžua, Evansa, Pereire, Kastanja, Ndidija... Ipak, Lisice imaju dovoljno dugačku klupu da ne moraju da brinu u Ligi Evrope. Makar u grupnoj fazi. Keleči Ihenačo je najbolji primer. Nigerijac se prvo ušetao u Bragin gol za 1:0, potom pogodio strelu sa 20 metara za 2:0, a onda majstorski asistirao Pratu za 3:0. Tačku je stavio Medison u finišu meča.

U istoj grupi je do prve pobede došao AEK koji je deklasirao slabašnu Zoriju u Ukrajini sa 4:1. Šveđanin Tanković je dao prvi i namestio drugi gol žuto-crnih, a Hrvat Marko Livaja postigao treći i četvrti.

GRUPA G

Lester - Braga 4:0 (2:0)

/Ihenačo 21, 48, Prat 67, Medison 78/

Zorja - AEK 1:4 (0:2)

/Kočergin 81 - Tanković 7, Mantalos 34/

GRUPA H

Seltik - Sparta P. 1:4 (0:2)

/Grifits 65 - Juliš 25, 45, 77, Krejči 90/

Milan - Lil 0:3 (0:1)

/Jazidži 22 penal, 55, 58/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.