Merkelova i Makron: Pojačajte napore za primirje u Ukrajini

Izvor: RTS, 28.Avg.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova i Makron: Pojačajte napore za primirje u Ukrajini

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron pozvali su Rusiju i Ukrajinu da pojačaju napore za sprovođenje krhkog sporazuma o primirju u istočnoj Ukrajini, potpisanog 2015. godine u Minsku, javlja "Rojters".
Angela Merkel i Emanuel Makron >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su izrazili zabrinutost da se bezbednosna situacija na istoku Ukrajine nije značajno promenila, ističući da pomno prate situaciju.

U takozvanom "normandijskom formatu", dvoje lidera je 22. avgusta učestvovalo u četvorostranom telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i njegovim ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom, navodi Rojters.
"Pozivamo predsednika Putina i predsednika Porošenka da u potpunosti poštuju svoje obaveze, da na javan i jasan način podrže prekid vatre, i da obezbede da odgovarajuća uputstva budu poslata vojnim i lokalnim snagama", istakli su Merkelova i Makron u zajedničkom saopštenju izdatom u Berlinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAJEDNIČKI APEL NEMAČKE I FRANCUSKE Merkelova i Makron: Pojačajte napore za primirje u Ukrajini

Izvor: Blic, 28.Avg.2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron danas su pozvali Rusiju i Ukrajinu da pojačaju napore za sprovođenje krhkog sporazuma o primirju u istočnoj Ukrajini, potpisanog 2015. godine u Minsku, javlja Rojters...Merkelova i Makron su izrazili zabrinutost da se bezbednosna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.