Meloni: Italija imala vodeću ulogu u otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 23:50

Meloni: Italija imala vodeću ulogu u otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom

Premijerka Italije Đorđa Meloni pozdravila je danas odluku Evropskog saveta o otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom.

Ona je rekla da je Rim odigrao vodeću ulogu u tome.

Meloni je izrazila veliko zadovoljstvo zbog konkretnih koraka napred u procesu proširenja, koji je postignut na samitu Evropskog saveta za Ukrajinu, Moldaviju, Gruziju i Bosnu i Hercegovinu, navela je njena kancelarija, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Ansa.

"Ovo je rezultat značajne vrednosti za Evropsku uniju i za Italiju, koja je nastala kao rezultat složenih pregovora u kojima je naša zemlja igrala vodeću ulogu u aktivnoj podršci kako zemalja Istočnog trija i Bosne i Hercegovine, tako i zemalja Zapadnog Balkana", stoji u saopštenju.

Evropski savet odlučio je danas da otvori pristupne pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom, kao i da dodeli status kandidata Gruziji, saopštio je ranije danas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.