Medvedev savetuje Evropu da se ne zanosi „igranjem igračkama aviona“

Izvor: Vostok.rs, 22.Avg.2023, 22:38

Medvedev savetuje Evropu da se ne zanosi „igranjem igračkama aviona“

 
Komentarišući odluku Zapada da Ukrajini isporuči borbene avione F-16, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev savetovao je Evropu da se previše ne zanosi svojim „igranjem igračkama aviona“.
Komentarišući komentare nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok, koja je to opisala kao „dobar dan za Ukrajinu“ i Evropu, Medvedev je na Telegramu napisao: „Ah, nemojte se previše zanositi igranjem igračkama aviona u svom pesku, deco. Sledeći „dobar dan“ za Evropu može postati njen poslednji dan“. Uz post je priložio fotografiju oborenog aviona nacističke Nemačke. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je ranije da je postignut „preokretni sporazum“ o nabavci 42 borbena aviona F-16 iz Holandije. Osim toga, Danska je najavila i planove za prebacivanje 19 F-16 u Ukrajinu, s tim da će Kijev dobiti šest do kraja ove godine. Danska ima oko 30 borbenih aviona F-16 koji će biti povučeni iz upotrebe kada zemlja pređe na modernije F-35. Holandsko vazduhoplovstvo ima 42 takva aviona. Danska i Holandija su već najavile planove za obuku ukrajinskih pilota uz pomoć još devet zemalja.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.