Medvedev: Rusija će podržati ukrajinske izbeglice

Izvor: Vostok.rs, 23.Jul.2014, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Rusija će podržati ukrajinske izbeglice

23.07.2014. -

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je na sednici posvećenoj pitanju izbeglica, da će vlada izdvojiti 4,9 milijardi rubalja, što iznosi oko 142 miliona dolara za rešavanje problema, vezanih za ukrajinske izbeglice.

On je takođe, naglasio da izbeglice iz Ukrajine mogu da računaju na jednokratnu finansijsku pomoć ruskih vlasti. „Nadam se da će sve to pomoći ljudima da prebrode iskušenja“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << rekao je premijer.

Medvedev je dodao da je glavni zadatak da se pruži maksimalna pomoć onima koji su se obreli u Rusiji, a među kojima je mnogo dece, starijih ljudi i invalida. Premijer je, takođe, napomenuo da je u Rusiji otvoreno oko 400 centara za privremeni smeštaj.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Ekaterina Štukina    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Medvedev: Branićemo našu ekonomiju

Izvor: B92, 23.Jul.2014

Moskva -- Rusija će zaštiti svoje ekonomske interese u svetu koristeći sva raspoloživa pravna sredstva, izjavio je ruski premijer, Dmitrij Medvedev..."Osvrnuo bih se na pitanje zaštite ruskih kompanija. Svaki slučaj diskriminacije mora biti pažljivo nadziran, ali je potrebna i čvrsta odbrana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.