Međunarodni sud pozvao Rusiju da oslobodi ukrajinske brodove i mornare

Izvor: RTS, 25.Maj.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni sud pozvao Rusiju da oslobodi ukrajinske brodove i mornare

Rusija mora da vrati tri ukrajinska broda i oslobodi 24 mornara koje drži u pritvoru, presudio je Međunarodni tribunal UN za pomorsko pravo.
Tribunal, čije je sedište u Hamburgu, doneo je presudu u slučaju koji je Ukrajina pokrenula protiv Rusije, prenosi AP.

Rusija je prošle godine zaplenila tri ukrajinska broda u Kerčkom morezu, koji povezuje Crno i Azovsko more, i pritvorila 24 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << člana njihove posade.
Predsednik tribunala Đin Hjun Paik rekao je da su sudije donele odluku da Rusija mora odmah da vrati tri broda Ukrajini, oslobodi mornare i dozvoli im da se vrate u Ukrajinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEZOBRAZNO NAREĐENJE TRIBUNALA ZA MORSKO PRAVO: Rusi, oslobodite ukrajinske mornare odmah!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2019

Međunarodni sud za morsko pravo traži od Rusije da oslobodi ukrajinske marince i brodove koji su zaplenjeni u Kerčkom moreuzu, objavio je predsednik tribunala Đin Hjin Pajk...Tribunal je pozvao obe strane da izbegavaju korake koji mogu da dovedu do zaoštravanja situacije u Kerčkom moreuzu. Po mišljenju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Oslobađanjem mornara Moskva može da odblokira pregovore s Kijevom

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2019

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da bi Rusija ispunjavanjem zahteva Međunarodnog tribunala Ujedinjenih nacija da oslobodi ukrajinske mornare i brodove mogla da odblokira pregovore Kijeva i Moskve...- Ispunjavanjem naredbe Međunarodnog tribunala UN da oslobodi uhapšene ukrajinske mornare...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.