Masovni raketni napad; Ima mrtvih

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 06:55

Masovni raketni napad; Ima mrtvih

Rusija je izvela snažan raketni udar tokom noći na Krivi Rog, grad u centralnoj Ukrajini, u kome je bilo ljudskih žrtava.

Takođe, pričinjena je materijalna šteta na civilnoj infrastrukturi, a gađani su i Kijev i Harkov, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

"Masovan raketni napad na Krivi Rog. Ima mrtvih i ranjenih, saopštio je Serhij Lisak, guverner Dnjepropetrovske oblasti u kojoj se nalazi Krivi Rog, na Telegramu.

Za sada nema detaljnijih informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o žrtvama u ovom napadu.

Tokom ranih jutarnjih sati sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom Ukrajine, a vojni zvaničnici u Kijevu su saopštili da su snage protivvazdušne odbrane uništile sve ruske rakete koje su gadjale ukrajinsku prestonicu, prenosi Rojters.

Vrhovna vojna komanda Ukrajine saopštila je da su vazduhoplovne snage uništile 10 od 14 krstarecih raketa koje je Rusija lansirala na Ukrajinu i jedan od četiri drona iranske proizvodnje.

Nije poznato koliko je projektila pogodilo Krivi Rog i gde su bespilotne letelice koje je lansirala Rusija pogodile svoje ciljeve.

U Krivom Rogu je pogođeno nekoliko civilnih zgrada, uključujuci petospratnicu, saopštio je ranije gradonačelnik Oleksandr Vilkul.

"Verovatno ima ljudi pod ruševinama", napisao je Vilkul na Telegramu.

Vlasti Harkova, na istoku Ukrajine, saopštile su da su ruski dronovi ciljali civilnu infrastrukturu u gradu, a pogodjeno je skladište i zgrada komunalnog preduzeca, a u ovom trenutku nema informacija o evenutalnim žrtvama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija izvela napade na Krivi Rog, Kijev i Harkov, ima mrtvih i ranjenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2023

Broj mrtvih u ruskom raketnom napadu na Krivi Rog povećan je na šest, izjavio je načelnik gradske uprave Oleksandar Vilkul.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.