Masovni napad na Krim tokom noći

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 07:14

Masovni napad na Krim tokom noći

Krim -- Ukrajinske snage gađale su poluostrvo sa 13 dronova, ali je ruska vojska sprečila masovni napad, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska vojska sprečila je pokušaj terorističkog napada na kritičnu infrastrukturu na poluostrvu Krim, saopštilo je Ministarstvo odbrane, koje tvrdi da je preko noći oboreno ili elektronski potisnuto više desetina dronova.

Sistemi protivvazdušne odbrane angažovali su i uništili deset bespilotnih letelica tipa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aviona, dok su "još tri drona potisnuta elektronskim ratovanjem", navodi se u kratkom saopštenju vojske u petak ujutro.

Neuspešan napad nije za posledicu imao žrtve ili materijalnu štetu, navodi vojska.

U odvojenom napadu u petak, ukrajinske snage pokušale su da napadnu ruski crnomorski lučki grad Novorosijsk u Krasnodarskom kraju koristeći pomorske bespilotne letelice.

Poslednjih meseci Kijev je pojačao napade bespilotnim letelicama na poluostrvo Krim, uključujući Sevastopolj, koji služi kao ključna baza za Crnomonsku flotu Rusije.

Prošlog meseca Ministarstvo odbrane saopštilo je da je presrelo masovni napad dronom na kritičnu infrastrukturu na poluostrvu u kojem je učestvovalo skoro 30 bespilotnih letelica.

Do toga je došlo i nakon napada ukrajinskog pomorskog drona na Krimski most, koji je oštetio jedan deo kolovoza i odneo živote bračnog ruskog para, a povredio njihovu ćerku tinejdžerku.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je tvrdio da napadi Kijeva na civilnu infrastrukturu imaju za cilj da odvrate pažnju od njegove posrnule ofanzive, koja traje skoro dva meseca, ali nije uspela da zadobije nikakvu osnovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad pomorskih dronova na rusku crnomorsku luku Novorosijsk

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2023

Eksplozije su odjeknule u petak rano ujutro u blizini ruske luke Novorosijsk na Crnom moru. Na osnovu snimaka s društvenim mreža čule su se glasne eksplozije u luci, koja je centar ruskog izvoza. Rusko Ministarstvo odbrane izvijestilo je da je odbilo ukrajinski napad dvaju pomorskih dronova. Ministarstvo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.