Mask stao uz Ruse

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 12:38

Mask stao uz Ruse

Ilon Mas nazvao "ludilom i okrutnošću" izjave američkog senatora Lindzija Grema, koji je smrt Rusa u Ukrajini nazvao "najboljom investicijom Vašingtona".

"To reći je ludost i okrutno od njega", napisao je na osnivač Tesle, Spejsiksa i vlasnik Tvitera, komentarišući objavu američkog preduzetnika Dejvida Saksa u kojoj je komentarisao snimak slavlja ruske omladine uz pesmu "Ja sam Rus", pevača Šamana, ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da "maksimalan broj upravo ovih ljudi" senator SAD predlaže da se ubije.

Američki senator Lindzi Grejem je tokom sastanka s predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim u petak, 26. maja, izjavio da Amerika nikada nije trošila novac tako uspešno kao sada, jer Rusi "umiru".

Agencija Rojters objavila je nakon toga da je kabinet Zelenskog montirao snimak sa Grejemom, izvukavši iz konteksta njegove reči o smrti Rusa i "dobro potrošenom novcu", stvarajući utisak da su one bile izrečene u nizu.

Predsednik Istražne komisije Rusije Aleksandar Bastrikin ranije je naložio da se pokrene krivični postupak protiv američkog senatora Grejema zbog rusofobičnih izjava. Kasnije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije objavilo poternicu za američkim senatorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ilon Mask stao u odbranu ruskog naroda

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2023

VAŠINGTON - ​Ilon Mask, osnivač Tesle, SpajsIksa i vlasnik Twittera, nazvao je "ludilom i okrutnošću" izjave američkog senatora Lindzija Grema, koji je smrt Rusa u sukobu u Ukrajini nazvao "najboljom investicijom Vašingtona".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.