Makrone, šta se dešava?

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 08:15

Makrone, šta se dešava?

Poseta predsednika Emanuela Makrona Ukrajini trebalo bi da bude održana u narednim nedeljama, saopšteno je iz Makronovog kabineta u nedelju.

Oni su to saopštili nakon što je prethodno bilo planirano da Makron poseti Ukrajinu tokom ove sedmice.

"Makron i (ukrajinski predsednik Volodimir) Zelenski saglasili su se da ostanu u bliskom kontaktu, posebno u vezi sa posetom predsednika Ukrajini, koja bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se desi u narednim nedeljama", saopšteno je iz Makronovog kabineta nakon telefonskog razgovora sa ukrajinskim liderom u nedelju, preneo je Rojters, navodeći da je u pitanju treće odlaganje Makronove posete Ukrajini.

Makron je prvobitno rekao da planira da ode u februaru da potpiše bilateralni bezbednosni sporazum sa predsednikom Ukrajine, međutim Zelenski je na kraju došao u Pariz na zaključenje sporazuma.

Drugi sastanak planiran je za početak marta, pre nego što je pomeren za kasnije ove nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.