Mađarska policija uhapsila kapetana kruzera

Izvor: RTS, 30.Maj.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska policija uhapsila kapetana kruzera

Mađarska policija saopštila je da je uhapsila kapetana kruzera koji je učestvovao u nesreći na Dunavu u kojoj je poginulo najmanje sedam južnokorejskih turista.
Kapetan je 64-godišnji ukrajinski državljanin identifikovan kao C. J. iz Odese, a uhapšen je zbog nemara u upravljanju vodenim saobraćajem što je dovelo do masovnog gubitka ljudskih života, saopštila je policija, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Mađarska spasilačka služba je ranije saopštila da su male šanse da će biti pronađeno još preživelih posle sudara dva broda u Dunavu, u centru Budimpešte, u kojem je sedam osoba poginulo, dok se 21 osoba vodi kao nestala.
"Rekao bih pre da nema nade, da ima malih šansi za pronalazak preživelih", rekao je državnoj televiziji M1 portparol mađarske nacionalne ambulantne službe Pal Đorfi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.