Mađarska banka proglašena za međunarodnog sponzora rata

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 19:26

Mađarska banka proglašena za "međunarodnog sponzora rata"

Ukrajinska Nacionalna agencija za prevenciju korupcije proglasila je mađarsku OTP banku za "međunarodnog sponzora rata".

Potez je usledio zbog odluke te banke da nastavi sa radom u Rusiji primenjujući kreditni zakon koji se direktno odnosi na režime zastupništva u Donjeckoj i Luganskoj oblasti pod ruskom okupacijom, prenosi Kijev independent.

"Banka pruža 'povlašćene uslove kreditiranja pripadnicima ruske vojske', uključujući mogućnost odlaganja plaćanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajmova", saopštila je Nacionalna agencija za prevenciju korupcije.

Kako se dodaje u saopštenju, OTP banka je 24. institucija koju je Nacionalna agencija za sprečavanje korupcije proglasila za "međunarodnog sponzora rata".

OTP banka je najveća komercijalna banka u Mađarskoj i jedna od najvećih u centralnoj i istočnoj Evropi.

Ukrajinsko odeljenje banke ima oko 507 miliona dolara imovine.

OTP banka je jedna od 50 najvećih banaka u Rusiji, koja opslužuje više od 2,2 miliona klijenata, navodi kijevski portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.