MSP Ukrajine: Kijev zabrinut zbog odluke Francuske da isporuči „Mistrale“ RF

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2014, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP Ukrajine: Kijev zabrinut zbog odluke Francuske da isporuči „Mistrale“ RF

21.08.2014. -

Ukrajina je zabrinuta zbog odluke Francuske da isporuči nosače aviona „Mistral“ Ruskoj Federaciji, izjavio je danas direktor Departamenta informacione politike MSP Ukrajine Jevgenij Perebijnos.

Ukrajina je zabrinuta zbog odluke Francuske da isporuči vojne nosače aviona strateške namene „Mistral“ Ruskoj Federaciji koja je još uvek aktuelna. Mi smo sigurni da, imajući u vidu tekući spoljnopolitički >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kontekst, isporuka Rusiji moćnog napadačkog oružja, kao što su desantni brodovi tipa „Mistral“, može imati negativne posledice za bezbednost i stabilnost u Evropi“, izjavio je Perebijnos na brifingu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Alexei Danichev    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Oland: Sankcije ne sprečavaju isporuku Mistrala Ruskoj Federaciji

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2014

21.08.2014. -..Niko ne može da spreči Francusku da isporuči Ruskoj Federaciji dva nosača helikoptera tipa Mistral, izjavio je predsednik Fransoa Oland u intervjuu za list Mond...Ugovor o isporuci sklopili su DCNS i "Rosoboroneksport" 2011. godine, a njegova vrednost iznosi 1,2 milijarde evra...Stejt...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.