MMF o uticaju rata na rusku ekonomiju: Nije kao što se očekivalo

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 13:44

MMF o uticaju rata na rusku ekonomiju: Nije kao što se očekivalo

Rat u Ukrajini ima uticaj na rusku ekonomiju, ali on je manji nego što se ranije očekivalo, izjavila je direktorka komunikacije MMF-a Džuli Kozak.

Ona je dodala da će ažurirana prognoza MMF-a za rast ruske ekonomije biti predstavljena kasnije u julu, prenose RIA Novosti.

Prema aktuelnom predviđanju MMF-a, ruski BDP će ove godine porasti za 0,7 odsto. Svetska banka je sredinom aprila objavila i ažuriranu prognozu o dinamici ruske ekonomije – umesto pada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 2023. godini za 3,3 odsto, sada se očekuje pad od 0,2 odsto, podseća ruska agencija. Ministarstvo za ekonomski razvoj Ruske Federacije predviđa da će rast BDP-a Rusije u 2023. godini biti 1,2 odsto, dok centralna Banka Rusije takođe očekuje rast privrede u ovoj godini – u rasponu od 0,5 do 2,0 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MMF: Rat u Ukrajini ima slabiji uticaj na rusku ekonomiju nego što se očekivalo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2023

Rat u Ukrajini ima uticaj na rusku ekonomiju, ali on je manji nego što se ranije očekivalo, izjavila je direktorka komunikacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džuli Kozak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.