MMF: Prestanak sukoba uslovljava finansijsku pomoć Kijevu

Izvor: Vostok.rs, 04.Mar.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Prestanak sukoba uslovljava finansijsku pomoć Kijevu

04.03.2015. -

Šef Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard je saopštila da kriza u Ukrajini predstavlja veliku smetnju za napore da se reformiše privreda te zemlje i da njen kolaps neće biti u interesu Rusije, a finansijska podrška Kijevu zavisi od stabilnosti situacije na istoku Ukrajine.

"Pokušavamo da pomognemo Ukrajini reformama i velikom finansijskom pomoći, ali sve to zavisi od stabilizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << situacije na istoku i od prekida sukoba", istakla je ona.

Lagardova je prošlog meseca najavila da će Ukrajina dobiti 40 milijardi dolara u naredne četiri godine, a skoro polovina te sume dolazi od MMF-a.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.