MMF: Izlazak Rusije iz Sporazuma, može podići cijene žitarica za 10 do 15 posto

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2023, 19:28

MMF: Izlazak Rusije iz Sporazuma, može podići cijene žitarica za 10 do 15 posto

Međunarodni monetarni fond (MMF) je procijenio da bi izlazak Rusije iz Sporazuma, koji je omogućio Ukrajini izvoz žitarica preko Crnog mora, mogao da podstakne rast globalnih cijena žitarica za 10-15 odsto. Poručujući da nastavljaju sa procjenom situacije, to je rekao Glavni ekonomista MMF-a Pierre Olivier Gourinchas novinarima, prenosi Rojters. "Dogovor o crnomorskom žitu bio je veoma dobar instrument za obezbjeđivanje zaliha žitarica iz Ukrajine, koji je ublažavao pritiske na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Moguće globalno poskupljenje žita do 15 odsto

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2023

Međunarodni monetarni fond (MMF) ocijenio je danas da bi izlazak Rusije iz dogovora o bezbjednom izvozu ukrajinskog žita crnomorskim rutama mogao da pokrene globalni rast cijena žitarica od 10 do 15 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.