MAĐARI PRONAŠLI REŠENJE: Predlog za Ukrajinu i Rusiju koji će iz korena PROMENITI EVROPU I SVET

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2023, 16:05

MAĐARI PRONAŠLI REŠENJE: Predlog za Ukrajinu i Rusiju koji će iz korena PROMENITI EVROPU I SVET

Mađarski predlog za Ukrajinu i Rusiju zatresao svet.

Mađarska vlada smatra da u Evropi treba napraviti novi sistem međunarodne bezbednosti koji će biti u interesu i Rusije i Ukrajine, izjavio je državni sekretar za bilateralne odnose u Ministarstvu spoljnih poslova Mađarske Tamaš Menčer.

U svom govoru na kongresu omladinske organizacije vladajuće partije "FIDES – Mađarska građanska unija" u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sekešfehervaru, osvrćući se na sukob u Ukrajini, on je istakao da se Mađarska zalaže za "hitan i bezuslovni prekid vatre" i pripremu mirovnog sporazuma.

- Potrebni su nam mirovni pregovori, a zatim moramo da stvorimo sistem bezbednosti koji će garantovati bezbednost Ukrajine i koji će biti prihvatljiv za Rusiju - rekao je Mencer, a prenosi agencija MTI.

Prethodno je mađarski premijer Viktor Orban rekao da zapadne zemlje, uključujući Evropsku uniju i SAD, treba da zaključe sporazum sa Rusijom o budućoj arhitekturi evropske bezbednosti. On je napomenuo da bi pregovori o ovom pitanju trebalo da se održe nakon što se reši sukob u Ukrajini, u njima bi trebalo da učestvuju i SAD, uz EU i Rusiju, preneo je Sputnjik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.