M04 je Putinova pobeda?

Izvor: B92, 14.Avg.2022, 08:37

"M04" je Putinova pobeda?

Prioritet Rusije je najverovatnije bio usmeren na pregrupisanje jedinica, kako bi ojačala akciju u južnoj Ukrajini, objavila je britanska obaveštajna služba.

Prema ažuriranim podacima britanske službe, proruske snage iz samoproglašene Donjecke Narodne Republike nastavile su sa napadima severno od grada Donjecka, preneo je Rojters.

Najžešće borbe su se vodile oko sela Peski, u blizini donjeckog aerodroma, navodi britanska služba na Tviteru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Britanci predviđaju da ruski napad ima za cilj da se osvoji put M04, što je glavni prolaz ka Donjecku sa zapada Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanski obaveštajci: Prioritet Rusije je jug Ukrajine, cilj osvajanje prolaza ka Donjecku

Izvor: Blic, 14.Avg.2022

Prioritet Rusije tokom prethodne nedelje je najverovatnije bio usmeren na pregrupisanje jedinica, kako bi ojačala svoju akciju u južnoj Ukrajini, objavila je danas britanska vojna obaveštajna služba.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.