Lukašenko tvrdi da je Zelenski pokušao da uspostavi diplomatsku komunikaciju sa Belorusijom

Izvor: Vostok.rs, 14.Jun.2023, 15:57

Lukašenko tvrdi da je Zelenski pokušao da uspostavi diplomatsku komunikaciju sa Belorusijom

  Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je njegov ukrajinski kolega Vladimir Zelenski pokušao da uspostavi diplomatsku komunikaciju sa Belorusijom.
„Rekao mi je ’Hajde da razgovaramo‘“, izjavio je Lukašenko u intervjuu za televiziju Rusija-1. Beloruski predsednik je izjavio da su dve zemlje održale razgovore u Lavovu, kojima je prisustvovao Kiril Budanov, načelnik Glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine. Lukašenko nije izjavio kada su se razgovori vodili. Predsednik je izjavio da su pregovori protekli dobro sve dok SAD nisu umešale. „Amerikanci su postali svesni. Pojavila su se neka trvenja“, izjavio je on. Lukašenko je takođe izjavio da je Ukrajina predložila da se održi još jedna runda pregovora u Istanbulu, ali je on odbio.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.