Lukašenko se zalaže za stvaranje novog dokumenta kao osnove za pregovore o Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2023, 17:22

Lukašenko se zalaže za stvaranje novog dokumenta kao osnove za pregovore o Ukrajini

 
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je u četvrtak da je potreban novi dokument kao osnova za razgovore o ukrajinskom rešenju, prenela je agencija BelTA.
„[Rusija i Ukrajina treba] da uzmu ne taj dokument (koji je razrađen tokom rusko-ukrajinskih pregovora u Belorusiji 2022. godine – TASS), nego novi. Da bi zaustavili rat“, izjavio je beloruski predsednik. Lukašenko je dodao da je projekat za rešavanje situacije u Ukrajini, koji je razvijen tokom razgovora predstavnika Moskve i Kijeva početkom 2022. godine u Belorusiji, a zatim u Turskoj, „bio apsolutno nepovoljan za Rusiju“, ali je „Rusija pristala“ da radi na tome. „I čim je Rusija pristala na mirovne inicijative, dogovor, projekat je odbačen“, istakao je beloruski predsednik.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.