Lukašenko: Minsk neće slati vojsku u Ukrajinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2022, 01:58

Lukašenko: Minsk neće slati vojsku u Ukrajinu

Amerikanci ne žele mirovne pregovore povodom situacije u Ukrajini, oni se boje samo nuklearnog sukoba, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

"Treba pregovarati. Ali, potrebno je pregovarati razumno i razgovarati o miru. Ukrajinu, kao i Poljake i Amerikance koji stoje iza nje, treba razotkriti i predstaviti svetu u pravom svetlu. Oni ne žele nikakve mirovne pregovore. Amerika koja vlada preko Poljske plaši se samo jednog - nuklearnog sukoba, nuklearnog oružja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zašto? Zato što će tada već biti uzavrela situacija. To je njihov pristup", rekao je beloruski lider novinarima, preneo je Sputnjik.

Istovremeno, Lukašenko je demantovao glasine o namerama Minska da uvede vojsku na teritoriju Ukrajine.

"Nećemo uvoditi ljudstvo tamo, jer za to nema potrebe. Naše oružane snage, a odmah bismo mogli da aktiviramo 35-40.000 ljudi, neće rešiti problem", istakao je beloruski lider.

Prethodno je Lukašenko izjavio da rukovodstvo Ukrajine treba da se zaustavi i preduzme korake za okončanje sukoba ako ne želi pogibiju ogromnog broja ljudi i uništenje zemlje.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.