Lugansk proglasio nezavisnost!

Izvor: BKTV News, 28.Apr.2014, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lugansk proglasio nezavisnost!

Proruski aktivisti u gradu Lugansku na istoku Ukrajine su danas proglasili Narodnu republiku i postavili Kijevu ultimatum.

Oni od centralnih ukrajinskih vlasti traže amnestiju za sve učesnike protestnog pokreta na istoku Ukrajine, priznanje ruskog kao državnog jezika i održavanje referenduma po pitanju samoopredeljenja regiona, preneo je danas Glas >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Rusije.

Ukoliko do 29. aprila njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, aktivisti su obećali da će preduzeti “aktivne korake”.
Danas je na istoku Ukrajine u Donjeckoj oblasti, grupa neidentifikovanih napadača zauzela policijsku stanicu, objavila je televizijska stanica TNS.
Naoružani napadači su ušli u zgradu policije i sprečavaju zaposlenima da dođu do svojih radnih mesta, ali zasad nisu izneli nikakve zahteve, preneo je Glas Rusije.
Prema navodima lokalnih medija, primećeni su naoružani ljudi i u blizini izvršnog komiteta Konstantinovke, usled čega osoblje tog lokalnog organa vlasti ne želi da uđe u zgradu. Ruska agencija Interfaks navodi, ipak, da ove informacije nisu potvrđene.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

ULTIMATUM Lugansk je sad republika, sukobi u Harkovu, napad na zgradu vlade u Konstantinovku

Izvor: Blic, 28.Apr.2014

Proruski aktivisti u gradu Lugansku na istoku Ukrajine su danas proglasili Narodnu republiku i postavili Kijevu ultimatum...Oni od centralnih ukrajinskih vlasti traže amnestiju za sve učesnike protestnog pokreta na istoku Ukrajine, priznanje ruskog kao državnog jezika i održavanje referenduma po...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.