Lider jedne zemlje je rekao: Želimo da pomognemo Ukrajini, pobedili smo Srbe

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 09:25

Lider jedne zemlje je rekao: Želimo da pomognemo Ukrajini, pobedili smo Srbe

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio, nakon samita zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu, da je pomoć njegove zemlje Ukrajini vrlo konkretna.

Prema njegovim rečima, ta pomoć je vrlo je konkretna, operativna i korisna.

"Mi smo našu vojnu podršku nastojali da fokusiramo upravo tako da smo donirali različitu vrstu opreme ukrajinskoj vojsci", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je on.

Osim toga, kako dodaje, Hrvatska učestvuje i u ekonomskoj, finansijskoj, humanitarnoj i političkoj podršci Ukrajine.

Plenković je, međutim, rekao da je u fokusu njegovog govora na samitu u Parizu, bilo hrvatsko iskustvo pobede u Domovinskom ratu (protiv Srbije) uprkos nepovoljnim okolnostima.

"To iskustvo je jedinstveno i želimo da ga prenesemo Ukrajincima. To smo zagovarali niz godina, posebno 2014. do 2022. To je iskustvo mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja za koje smo smatrali da je najbolji model za reintegriranje privremeno okupiranih ukrajinskih područja", rekao je Plenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Plenković: Hrvatska nije ponudila slanje svojih vojnika u Ukrajinu

Izvor: Blic, 27.Feb.2024

Hrvatska nije ponudila slanje svojih vojnika u Ukrajinu, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron posle samita zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu rekao da nije isključeno slanje vojnika u Ukrajinu u budućnosti. Hrvatski je premijer podsetio da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.