Letele granate na sve strane: Rusija ponovo napadnuta

Izvor: B92, 31.Maj.2023, 08:30

Letele granate na sve strane: Rusija ponovo napadnuta

Ukrajinske snage granatirale su ruski grad u blizini granice treći put za nedelju dana, ranivši četiri osobe, oštetivši zgrade i zapalivši vozila.

O napadu je saopštio guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Dve osobe su hospitalizovane nakon artiljerijskog napada na Sebekinu, rekao je Gladkov u aplikaciji za razmenu poruka Telegram. U granatiranju su, između ostalog, oštećeni prozori i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krovovi na osmospratnici, četiri kuće i škole. Rojters nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri izveštaj.

Gladkov je u ponedeljak izvestio da su pogođene dve industrijske zgrade u gradu. U subotu je rekao da je bio pod artiljerijskom vatrom dok je pokušavao da uđe u grad, koji se nalazi samo oko sedam kilometara severno od granice sa Ukrajinom.

Belgorod, koji se graniči sa ukrajinskom regijom Harkov, poslednjih meseci sve češće napadaju ukrajinske snage. Ukrajina nije reagovala na poslednje granatiranje, ali gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade u Rusiji i na teritorije pod ruskom kontrolom u Ukrajini.

Lokalni koordinacioni centar u oblasti Luganska, koji je osnovala Moskva, tvrdi da su četiri osobe poginule, a 16 povređeno u ukrajinskom granatiranju sela Karpatij. Kako se navodi, pogođena je živinarska farma. Obe strane negiraju da su ciljali civile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusi: Ukrajina granatirala pogranični grad. Oštećene zgrade, zapaljena vozila…

Izvor: Danas, 31.Maj.2023

Ukrajinske snage granatirale su ruski grad u blizini granice treći put za nedelju dana, ranivši četiri osobe, oštetivši zgrade i zapalivši vozila, rekao je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.