Lažu; Moskva odgovorila VIDEO

Izvor: B92, 17.Feb.2022, 08:17

"Lažu"; Moskva odgovorila VIDEO

Sjedinjene Države ne veruju u tvrdnju Rusije da povlači trupe sa ukrajinske granice i sumnjaju da je Moskva povećala svoje prisustvo za čak 7.000 vojnika.

To je izjavio jedan visoki zvaničnik Bajdenove administracije.

"Juče je ruska vlada saopštila da povlači trupe sa granice sa Ukrajinom. Ali sada znamo da je to bilo lažna tvrdnja”, rekao je taj zvaničnik novinarima ne iznoseći medjutim dodatne detalje ili dokaze, prenosi agencija Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Visoki zvaničnik navodi i da je Rusija javno tvrdila da se angažuje u diplomatiji i da je iznela tvrdnje o “deeskalaciji” dok se “privatno mobiliše za rat”.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je juče da se ruske snage povlače nakon održavanja vojnih vežbi u blizini Ukrajine i objavilo video na kojem se vidi kako snage napuštaju poluostrvo Krim.

Rusija je saopštila da je objavila novi video u kojem se vidi povlačenje trupa sa granice sa Ukrajinom, javlja Rojters. Moskva je i u utorak objavila da je povukla deo snaga u garnizone, ali NATO, SAD, Britanija i Estonija su tvrdili da to nije tačno.

Kijev je zatražio da se danas održi sednica Saveta bezbednosti na kojoj će se raspravljati o rezoluciji Dume kojom se priznaje nezavisnost Luganska i Donjecka.

Ukrajina je juče zabeležila nekoliko slučajeva kršenja primirja u Donbasu.

Rusija objavila novi video povlačenja

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video na kojim se vidi kako se vojnici i vojna oprema povlače sa zapada zemlje i vraćaju u svoje garnizone, nakon obavljenih vežbi.

Ministarstvo je saopštilo da će tenkovi i oklopna vpzila biti prebačeni železnicom, a preći će 1.000 kilometara.

Rusija je i u utorak objavila snimke povlačenja svojih trupa sa granice sa Ukrajinom, a juče je saopštila da se jedinice ruskog Južnog vojnog okruga vraćaju u garnizone nakon manevara na Krimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"RUSKI NAVODI O POVLAČENJU SU LAŽNI" Visoki zvaničnik SAD tvrdi da je broj vojnika na granici sa Ukrajinom POVEĆAN

Izvor: Blic, 17.Feb.2022

Sjedinjene Države ne veruju u tvrdnju Rusije da povlači trupe sa ukrajinske granice i sumnjaju da je Moskva povećala svoje prisustvo za čak 7.000 vojnika, izjavio je jedan visoki zvaničnik Bajdenove administracije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.