Lavrov: Uspeh rešenja ukrajinske krize zavisi od pregovora Kijeva sa liderima DNR i LNR

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Uspeh rešenja ukrajinske krize zavisi od pregovora Kijeva sa liderima DNR i LNR

13.01.2015. -

Sinoć je održan sastanak šefova diplomatija "normandijske četvorke" - Nemačke, Rusije, Francuske i Ukrajine - sa ciljem traganja za političkim rešenjem krize u Ukrajini.

Na kraju razgovora, šef MSP RF Sergej Lavrov izjavio je da proces u Ukrajini može biti uspešan samo uz neposredan dijalog između vlade i predstavnika DNR i LNR, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << prenose RIA Novosti.

"Taj politički proces može biti uspešan samo uz početak neposrednog dijaloga, u ovom slučaju - između predstavnika ukrajinske vlade i predstavnika DNR i LNR. Oni, uvučeni u taj politički proces u svojstvu ravnopravnih partnera, treba punopravno da se osećaju", naglasio je ruski ministar.

Po mišljenju Lavrova, raste razumevanje da bez početka svestranog konstitucionalnog procesa u Ukrajini, uz učešće svih regiona, teško da će se moći doći do dogovora i oko drugih pitanja. Proces ustavne reforme u Ukrajini treba da stvori okvir koji će omogućiti da se u pravilni kontekst postave zadaci za ispunjavanje punktova iz Minskog sporazuma.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: AFP/MICHAEL SOHN / POOL    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.