Lavrov: SAD ne skrivaju pritisak na Evropu u pogledu atiruskih sankcija

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2014, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: SAD ne skrivaju pritisak na Evropu u pogledu atiruskih sankcija

25.12.2014. -

Ministar spoljnih poslova RF Sergej Lavrov, sumirajući rezultate 2014. godine, naveo je aktuelne probleme, koji zahtevaju da se na njih obrati posebna pažnja, a to su međunarodni izazovi i pretnje, protivzakonitost zapadnih sankcija i potreba trezvenog sagledavanja problema u Ukrajini. Ministar je, takođe, rekao da spoljnopolitički resor RF radi na podršci nacionalne ekonomije.

Po rečima ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Lavrova Rusija vodi nezavisnu politiku, zasnovanu na vladavini međunarodnog prava, politiku koja obuhvata sve oblasti funkcionisanja države i društva i gradi ekonomiju ne osvrćući se na druge. Lavrov je, u intervjuu za list Komersant, takođe naglasio da RF ne planira da sa Zapadom razmatra ukidanje antiruskih sankcija.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Mohamed Nureldin Abdallah    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

LAVROV: Napori Kijeva da uđe u NATO opasni za evropsku bezbednost

Izvor: Kurir, 25.Dec.2014

Ima nekolicina zapadnih zemlja koje žele da se održi kriza u Ukrajini i da se pojača konfrotacija između Ukrajine i Rusije, uključujući i kroz provokativne napore ka članstvu u Alijansi, kaže šef ruske diplomatije..MOSKVA - Napori Kijeva da se pridruži NATO opasni su ne samo za Ukrajinu, već...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.