Lavrov: Rat bi se mogao završiti kada...

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 12:50

Lavrov: Rat bi se mogao završiti kada...

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da bi rat u Ukrajini mogao da se završi "kada ona napusti saveznike, kao što je to uradila u Avganistanu"

Kako je prenela ruska režimska novinska agencija Tass, Lavrov je to rekao u intervjuu za TV kanal Cargrad.

Šef ruske diplomatije je rekao da su SAD "napustile avganistanske lidere na koje su se oslanjale tokom 20-godišnje okupacije te zemlje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Nadam se da savremeni političari obraćaju pažnju na istoriju. Politolozi o tome dosta pišu. Predviđaju da će ovo trajati dokle god budu potrebni Amerikancima. Ti ljudi (vlast u Kijevu, op.a.) će biti na vlasti. sve dok su potrebni Americi", rekao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"KRAJ UKRAJINSKE KRIZE ZAVISI OD AMERIKE" Lavrov o ratu: Trajaće onoliko koliko bude bilo potrebno Amerikancima

Izvor: Blic, 17.Maj.2023

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas rekao da bi rat u Ukrajini mogao da se završi "kad SAD napuste svoje saveznike, baš kao što su to uradile u Avganistanu".

Nastavak na Blic...

Lavrov: Zapad nastoji dovesti ruske saveznike u neugodan položaj

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2023

MINSK - Zapadne zemlje pokušavaju dovesti najbliže saveznike i strateške partnere Rusije u vrlo neugodan položaj zbog njihovih veza s Moskvom, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za TV kanal "Tsargrad" koji je objavljen na veb stranici MVP-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.