Zapad shvatio da na može blickrigom naneti strateški poraz Rusiji

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 10:47

"Zapad shvatio da na može blickrigom naneti strateški poraz Rusiji"

Zapad je shvatio da ne može blickrigom naneti strateški poraz Rusiji, i uprkos tome što mu je teško da prizna grešku, on to razume.

Zbog toga Zapad traži način da Kijev učini poslušnijim.

Ovo je izjavio danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Zapad bi želeo da ima više fleksibilnosti, jer su očigledno već shvatili da je blickrig, koji je tako promovisan, sa krajnjim ciljem nanošenja strateškog poraza Rusiji - samo iluzija, i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacija dramatično promenila, pre svega u umovima ljudi na Zapadu", rekao je Lavrov.

Istakao je da Ukrajina treba da odustane od planova za pridruživanje NATO-u i od nacističke retorike kako bi započela razgovor o realnim uslovima za okončanje sukoba.

"Svima je jasno da Ukrajina neće odlučivati kada će se zaustaviti i početi ozbiljno da razgovara o realnim uslovima za okončanje ovog sukoba", rekao je Lavrov.

On je ocenio da je Ukrajina osuđena na sudbinu Avganistana, Iraka, Libije i drugih zemalja u kojima su SAD i njihovi saveznici ''inscenirali avanture''.

"Gde je bilo sličnog preokreta pre Avganistana? Amerikanci su tamo proveli 20 godina. Gde se situacija okrenula na bolje? Gde je uspostavljena demokratija zbog koje je sve i započeto?" rekao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov: Moskva ne prihvata predlog SAD da se nastavi dijalog o kontroli nuklearnog naoružanja

Izvor: Danas, 18.Jan.2024

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da Moskva ne prihvata predlog SAD da se nastavi dijalog o kontroli nuklearnog naoružanja i da je to nemoguće sve dok Vašington nudi vojnu podršku Ukrajini.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.