Lavrov: Kijev mora da uspostavi kontak sa Donjeckom i Luganskom

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Kijev mora da uspostavi kontak sa Donjeckom i Luganskom

29.11.2014. -

„Rusija i Savet Evrope se slažu oko toga da ukrajinska kriza može biti rešena samo političkim putem“, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle pregovora sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Tornbjornom Jaglandom u Moskvi.

Lavrov je takođe naglasio da se Rusija zalaže za uspostavljanje kontakata Kijeva sa Donjeckom i Luganskom, uzimajući u obzir rezultate održanih izbora. „Ukaz ukrajinskog predsednika Petra Porošenka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kojim se predviđa ekonomska blokada regina neće pomoći smanjenju napetosti u zemlji“, rekao je Lavrov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Mikhail Voskresensky    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.