Lavrov: Događaji u Gruziji podsećaju na kijevski majdan

Izvor: B92, 10.Mar.2023, 15:45

Lavrov: Događaji u Gruziji podsećaju na kijevski "majdan"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrova ocenio je da nedavni događaji u Gruziji veoma podsećaju na ukrajinske proteste na Majdanu 2014. godine.

Lavrov je za televizijski "Kanal 1" rekao da je situacija oko predloga zakona o stranim agentima u Gruziji samo izgovor za pokušaj promene vlasti silom, prenosi TASS.

"Situacija je veoma slična kijevskom 'majdanu'. Nema sumnje da je protivljenje predlogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakona o registraciji nevladinih organizacija koje dobijaju novac iz inostranstva u iznosu od više od 20 budžeta izgovor da se počne smena vlasti silom", dodao je Lavrov.

Vladajuća partija Gruzijski san odustala je danas od zakona o stranim agentima, nakon tri dana demonstracija i nereda u Tbilisiju, u kojima je uhapšeno preko 130 ljudi, pa pušteno.

Moskva naziva državnim prevratom majdanske proteste 2014. godine, koji su rezultirali ljudskim žrtvama i smenom vlasti u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.