Lambreht razgovarala sa Reznjikovim u Odesi u bunkeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2022, 08:22

Lambreht razgovarala sa Reznjikovim u Odesi u bunkeru

Nemačka će isporučiti Ukrajini prvi od četiri najsavremenija IRIS-T sistema za vazdušnu odbranu narednih dana radi zaštite od napada dronova, izjavila je nemačka ministarka odbrane Kristine Lambreht tokom nenajavljene posete Odesi.

Lambreht je u subotu razgovarala sa ukrajinskim ministrom odbrane Oleksijem Reznjikovim u podzemnom bunkeru, dok su se čule sirene za vazdušne napade, navodi Rojters.

"Za nekoliko dana ćemo isporučiti vrlo moderan IRIS-T sistem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za vazdušnu odbranu. To je vrlo bitno pre svega za odbranu od dronova", rekla je Lambreht za nemačku televiziju ARD, preneo je Rojters.

U Ukrajini je prethodnih sedmica izvršeno nekoliko napada dronovima iranske proizvodnje, što je za posledicu imalo ljudske žrtve i ozbiljna oštećenja na infrastrukturi, navodi britanska agencija.

Berlin je prvi put najavio u maju da će isporučiti Kjevu IRIS-T sistem čija je vrednost 147 miliona dolara.

Lambreht je ranije danas tokom posete Moldaviji u razgovoru sa moldavskim ministrom odbrane Anatolijem Nosatijem, izjavila da Zapad ne treba da prestane da naoružava Ukrajinu pod pretnjom da Rusija može da upotrebi nuklearno oružje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.