LNR i DNR pozvale na konačan dogovor za Donbas

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LNR i DNR pozvale na konačan dogovor za Donbas

31.07.2015. -

Opunomoćeni predstavnici Donjecke i Luganske narodne republike pozvali su predstavnike Ukrajine u Kontakt grupi i podgrupi za politička pitanja da se konačno dogovore o posebnom statusu Donbasa.

„Predlažemo vam da postignemo dogovor o stavljanju na snagu zakona o posebnom statusu, objavljivanju amnestije za učesnike borbenih akcija kako od strane ustanika, tako i od strane Ukrajine, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << organizaciji izbora u Donbasu prema posebnom zakonu", izjavili su Denis Pušilin i Vladimir Dajnego uoči zasedanja Kontakt grupe i njenih radnih podgrupa 3. avgusta u Minsku.

Osim toga, republike su predložile Kijevu da produži planirani susret u Minsku do 4-5. avgusta, ako strane ne budu mogle da se dogovore.

„U slučaju da ne budemo mogli da rešimo ova pitanja do 3. avgusta, predlažemo predstavnicima Ukrajine da produže rad u Minsku do 4. ili 5. avgusta, ako to bude bilo potrebno. Ako je za to potrebna čitava nedelja, spremni smo da ostanemo u Minsku čitavu nedelju", izjavili su Pušilin i Dejnego.

Oni su naveli da su još jednom poslali Kontakt grupi predloge za rešavanje ovih pitanja".

Opunomoćeni predstavnici LNR i DNR su izjavili da žele da republika ispuni sve zahteve iz Kompleksa mera za realizaciju Minskog sporazuma u određenim rokovima.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.