LAVOV - TVRDI ORAH UKRAJINSKOG NACIONALIZMA: Poslali hitan zahtev Zelenskom, traže momentalnu akciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2021, 23:02

LAVOV - TVRDI ORAH UKRAJINSKOG NACIONALIZMA: Poslali hitan zahtev Zelenskom, traže momentalnu akciju

Dva politička entiteta su im trn u oku

Poslanici Gradskog veća Lavova traže da se na zakonodavnom nivou zabrani rad dve stranke – "Opozicione platforme – za život" i "Partije Šarija" (Evropski blok Anatolija Šarija) zbog, kako kažu, proruskih stavova.

Oni su se krajem februara obratili predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom i Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu zemlje sa ovim zahtevom.

- Pored borbe koja se vodi na istočnim granicama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za suverenitet, postoji i unutrašnji neprijatelj koji destabilizuje situaciju i podriva osnove države. Danas postoji prilika da se okonča ta borba i zato molimo da se pripreme i usvoje nacrt zakona, odgovarajući regulatorni akti kojima bi se zabranila delatnost "Opozicione platforme – za život" i  "Partije Šarija" - navodi se u njihovoj molbi, prenose lokalni mediji.

"Opoziciona platforma – za život" je parlamentarna stranka, dok njihovi saveznici iz  "Partije Šarija" nisu deo aktuelnog saziva Vrhovne rade.

Podsetimo, poslanik "Opozicione platforme – za život" Renat Kuzmin izjavio je nedavno da se Ukrajina priprema za pravi rat.

Kuzmin je za televiziju "112" rekao da se u poslednje vreme u zemlji primećuje ratna retorika. On je skrenuo pažnju da se stalno čuju pozivi da se "neko ubije, nešto raznese, pošalju trupe".

Protiv lidera stranke Viktora Medvedčuka Kijev je uveo sankcije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.