Kurc u sredu u Ukrajini

Izvor: B92, 22.Mar.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc u sredu u Ukrajini

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc u sredu će posetiti Ukrajinu kako bi doprineo u rešavanju konflikta.

Kako je najavljeno iz Ministarstva spoljnih poslova, Kurc planira da razgovara sa vodećim političarima, između ostalih i sa svojim resornim kolegom Pavlom Kimkinom, kao i gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom.

Tokom iduće sedmice Kurc će održati govor pred Stalnim savetom UN u Njujorku, da bi u subotu učestvovao na kongresu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemačke CSU u Minhenu.

Tema govora Kurca pred Savetom bezbednosti UN biće sloboda veroispovesti.

Šef austrijske diplomatije pozvan je od strane predsedavajućeg Stalnim savetom UN, Francuske, da govori na debati o položaju hrišćana, Jazida, Jevreja i muslimanskih manjina na Bliskom istoku.

Početkom meseca je Kurc govorio, na istu temu, i pred Savetom za ljudska prava UN, gde je upozorio i na težak položaj ukrajinske pravoslavne crkve na istoku Ukrajine.

Kurc će na partijskom skupu nemačke CSU, takodje, govoriti o slobodi veroispovesti, jer se Nemačkoj dopao austrijski zakon o islamu, koji je u medijima hvaljen kao sredstvo protiv radikalizacije mladih muslimana.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.