Kurc pozdravio spremnost Porošenka na primirje

Izvor: Akter, 04.Sep.2014, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc pozdravio spremnost Porošenka na primirje

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc pozdravio je spremnost predsednika Ukrajine na moguće primirje od petka

On je, u saopštenju, ocenio je i da građani Ukrajine imaju pravo na humanitarnu pomoć i prestanak oružanih sukoba, kao i da odgovorni započnu razumne mirovne pregovore.

„Direktne razgovore dva predsednika Porošenka >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i Vladimira Putina proteklih dana smatramo pozitivnim znakom. Porošenko je već u junu predočio mirovni plan, a predsednik Putin je predstavio svoj plan od sedam tačaka", istakao je Kurc.

On je poručio da teritorijalni integritet Ukrajine predstavlja osnovu, koja ne sme biti napadnuta.

Kurc je kazao da se svaka šansa na dijalog koja se pruža mora biti iskorišćena, i da je bitno da sve strane budu za stolom kako bi pregovarale o trajnom primirju, koje bi poštovale obe strane.

„Nadam se da će trilateralna kontakt grupa na sutrašnjem sastanku moći da dogovori konkretne korake u pravcu primene“, kazao je on.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.