Kurc i Lavrov pozdravili novu mirovnu inicijativu za Ukrajinu

Izvor: Kurir, 07.Feb.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc i Lavrov pozdravili novu mirovnu inicijativu za Ukrajinu

BEČ - Šefovi diplomatija Austrije i Rusije Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz) i Sergej Lavrov pozdravili su danas u Minhenu incijativu nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Fransoa Olanda za rešenje ukrajinske krize.

"Saglasni smo u oceni da pozitivno gledamo na činjenicu da postoji incijativa Merkelove i Olanda", kazao je Kurc novinarima posle susreta sa Lavrovom na marginama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Minhenske bezbednosne konferencije.

Šef austrijske diplomatije je istakao da ne postoji razlog za euforiju, ali da ima razloga za nadu da će ova "inicijativa voditi korak napred".

U bilateralnom razgovoru, kako je preneo, bilo je reči i o dugoročnom izlazu iz krize.

Jasno je, a to je preneo i Lavrovu, da nema prostora za pregovore o osnovnim vrednostima kao što su vladavina prava, demokratija i slobode, naglasio je Kurc. Prema njegovim rečima, legitimno je, a i poželjno, kada zemlje poput Ukrajine teže tim vrednostima i to treba podržati.

Ne sme se tolerisati kada neko to želi da spreči ili ometa, rekao je Kurc, prenose austrijski mediji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.