Kurc: Oružje mora da utihne

Izvor: Press, 04.Dec.2014, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Oružje mora da utihne

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc ocenio je, uoči Samita ministara OEBS u Bazelu, da oružje u Ukrajini mora konačno da „utihne“ i da sve strane u konfliktu treba zajedno da rade na političkom rešenju.
"Posle ratova na Balkanu, koji su odneli više od 100.000 ljudskih žvota, ne možemo prihvatiti dalje krvoproliće u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << našem susedstvu. OEBS pruža najbolju moguću platformu za rešenje konflikta i ima veliko iskustvo i potrebne instrumente za vraćanje izgubljenog poverenja“, objasnio je on u saopštenju. Na samitu u Bazelu, kojim se označava završetak jednogodišnjeg predsedavanje OEBS-u Švajcarske, i početak predsedavanja Srbije 2015., biće odlučeno o kandidaturi Nemačke za predsedavajućeg 2016. i Austrije 2017. "Našom ponudom da preuzmemo predsedavanje OEBS 2017. podvlačimo našu zajedničku želju za dugoročnom perspektivom za ovu organizaciju, koja je uspostavljena 1975. u Helsinkiju, kako bi se prevazišao tadašnji Hladni rat“, podsetio je Kurc. Prema njegovom mišljenju, OEBS daje veliki doprinos miru i bezbednosti u Evropi, te svojim misijama na Balkanu, Kavkazu i Centralnoj Aziji pruža važan doprinos uspostavljanju poverenja, miroljubivom razvoju i rešavanju konflikata u Evropi. 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kurc: Oružje mora da utihne

Izvor: RTS, 04.Dec.2014

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc ocenio je, uoči Samita ministara OEBS u Bazelu, da oružje u Ukrajini mora konačno da "utihne" i da sve strane u konfliktu treba zajedno da rade na političkom rešenju...Kurc je poručio da je, posle ratova na Balkanu, koji su odneli više od 100.000...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.