Kuleba poslao zahtev Americi; Rusija ugrožena?

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 21:40

Kuleba poslao zahtev Americi; Rusija ugrožena?

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba saopštio je danas da je danas imao telefonski razgovor sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

Kuleba je od njega zatražio da SAD pošalju Ukrajini rakete dugog dometa ATACMS.

"Sekretar Blinken i ja smo razgovarali o daljim koracima za proširenje globalne podrške Formuli mira i rešenjima za proširenje izvoza žitarica", napisao je Kuleba na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dodao je da se zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na pruženoj pomoći.

"Naglasio sam da je potrebno unaprediti kapacitete Ukrajine kada je reč o raketama dugog dometa, obezbeđivanjem ATACMS-a", naveo je Kuleba.

Prethodno je Stejt department saopštio da su dvojica zvaničnika razgovarala o ukrajinskim kontraofanzivnim naporima, sastanku održanom u saudijskom gradu Džedi o postizanju trajnog mria i dugoročnim bezbednosnim aranžmanima između dve zemlje.

"Sekretar je ponovio čvrstu podršku Sjedinjenih Američkih Država odbrani Ukrajine od ruske agresije i potvrdio stalnu podršku jakoj ukrajinskoj vojsci i odbrambenim institucijama", navodi se u saopštenju američkog Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.