Kuleba: Označite Rusiju kao terorističku zemlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2022, 00:01

Kuleba: Označite Rusiju kao terorističku zemlju

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je Rusiju da je počinila ratni zločin napadom na kazneno-popravni dom Olenivka, koji je pod kontrolom proruskih snaga, i u njemu se drže ukrajinski zarobljenici.

"Pozivam sve partnere da snažno osude ovo brutalno kršenje međunarodnog prava i označe Rusiju kao terorističku državu", naveo je na Tviteru ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preneo je Rojters.

I ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je pogibija desetina zatvorenika u zatvoru u mestu Jelenovki u Donjeckoj oblasti jasan povod da se Rusija pravno prepozna kao država koja sponzoriše terorizam.

"Apelujem posebno na Sjedinjene Američke Države. Odluka je potrebna i potrebna je sada", izjavio je Zelenski u video obraćanju kasno danas, prenosi Rojters.

Ukrajina i Rusija su se ranije u toku dana optuživale da su odgovorne za napad na Olenivku, a Moskva je navela da je broj poginulih u napadu 40.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.