Kuda teče novčani potok?

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2014, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuda teče novčani potok?

07.06.2014. -

Novoizabrani predsednik Ukrajine Petar Porošenko je odlučio da sam sebi daruje poklon u čast pobede na izborima – kupio je Kijevsku fabriku eksperimentalnih izrađevina.

Sve bi bilo u redu, da pre izbora „čokoladni magnat“ nije obećao da će prodati svoje aktive, brinuti se za dobrobit Ukrajine, međutim, šta ispada? Ne kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << uzalud: obećati – ne znači oženiti.

Svakako, u uslovima građanskog rata u Ukrajini, kada se svaki dan ruše zgrade i putevi, kupovina preduzeća iz oblasti građevinarstva može se smatrati uspešnom. U pres-službi ukrajinskog predsednika su požurili da preciziraju da Porošenko ustvari nije kupio Kijavsku fabriku, već dobio dozvolu. Tobože zahtev je bio podnet Antimonopolnom komitetu pre predsedničke kampanje i obećanja da se otarasi biznis-aktiva.

Zvezdani čas Petra Porošenka, kojem je težio 10 godina, nastao je. Državni udar ga je doveo na vlast, Ustavni sud još nije proradio. Čudno je što je kucpio samo jednu fabriku. Verovatno se za sada ustručava ili ne želi da priča o svojim planovima.

U svakom slučaju, kako tvrdi ruska uzrečica: ko ne laže, živi mirno. U Ukrajini za sada nema mira, te se obećanja ne drže.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Kevin Lamarque    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.