Kubanski predsednik za sukob u Ukrajini okrivljuje Vašington

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2023, 14:36

Kubanski predsednik za sukob u Ukrajini okrivljuje Vašington

 Odgovornost za krizu u Ukrajini je u potpunosti na Sjedinjenim Državama, rekao je kubanski predsednik Migel Dijaz-Kanel libanskom novinaru.
„Vlada SAD je iskrivila osnovni uzrok sukoba i podstakla osećaj prezira prema Rusiji svojom ogromnom medijskom moći. Verujem da su oni bili ti koji su podstakli rusofobiju i prikrili prave uzroke sukoba. Mislim da je sama američka vlada kriva za stvaranje ovog sukoba", rekao je kubanski lider u intervjuu objavljenom na Jutjub kanalu kubanskog televizijskog programa Mesa Redonda u četvrtak. „Doveli su Rusiju u situaciju koja nije kompatibilna sa zaštitom zemlje“, insistirao je Diaz-Kanel. Prema njegovim rečima, Vašington namerno izaziva ratove „da bi prodao oružje i na taj način rešio sopstvene unutrašnje probleme“. Svi osim Sjedinjenih Država su žrtve sukoba, naglasio je on. Kubanski predsednik je pozvao međunarodnu zajednicu da podrži inicijative koje bi doprinele uspostavljanju dijaloga između strana u sukobu. Takođe je potrebno dati garanciju stranama da će svaki mir biti trajan, rekao je on. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Vašington,   Jutjub

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.