Kraj Ukrajine: Niče i HARKOVSKA NARODNA REPUBLIKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj Ukrajine: Niče i HARKOVSKA NARODNA REPUBLIKA

Modela ustvari ima više nego dovoljno

Ukrajinu čekaju velike promene na političkom planu i stvaranje još jedne narodne republike - Harkovske Narodne Republike, najavio je Predsednik Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko.

Pročitajte i:

On je tokom susreta sa studentima kazao da se ustanici (vojska DNR i LNR - prim. red.) ne bore protiv naroda Ukrajine, već protiv dela stanovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su zaraženi ''virusom nacizma i fašizma'' i dodao je da među ustanicima ima mnogo ljudi iz raznih oblasti Ukrajine - Hersonske, Nikolajevske, Harkovske, Dnjepropetrovske, Zaporoške, a takođe ima i boraca iz Kijeva, Lavova, Užgoroda i Vinice.

Prema njegovim rečima, politička situacija u Ukrajini liči na ''zategnutu strunu'', i kao takva će dovesti do stvaranja novih narodnih republika.

- Nema ničega lošeg u stvaranju te Harkovske Narodne Republike. Zašto netreba ići putem koji se izgradio posle raspada SSSR kada je stvoreno mnoštvo različitih nezavisnih država? - rekao je Zaharčenko.

On je dodao da je DNR spremna da gradi odnose sa Ukrajinom bez obzira na promene koje se tamo dešavaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.