Kopredsednik vlade DNR – rano je razmatrati pridruživanje RF

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kopredsednik vlade DNR – rano je razmatrati pridruživanje RF

15.05.2014. -

Kopredsednik vlade Donjecke narodne republike Miroslav Rudenko smatra da je prerano razmatrati pitanje pridruživanja DNR Rusiji, pošto je prvorazredni zadatak oslobađanje jugoistoka Ukrajine ”od nacističke okupacije”.

- Trenutno pitanje ulaska u sastav RF nije tako aktuelno. Sada treba da protekne legitimizacija vlasti Donjecke narodne republike. Naravno, mi ćemo se obraćati RF povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << priznanja tog referenduma, ali u prvom redu vidimo cilj borbe u oslobađanju od nacističke okupacije sa Jugoistoka. Naravno, mi vidimo u budućnosti veoma prijateljske odnose sa RF, ali trenutno smatramo da je prerano razmatrati pitanje pridruživanja — rekao je Rudenko u intervjuu za letonsku radiostanicu Baltkom.

Prema njegovim rečima, DNR nema potrebu za priznanjem međunarodne zajednice:

Postoje države Južna Osetija i Abhazija koje je priznalo šest zemalja. I postoji Kosovo, koje je priznalo sto zemalja. Očigledno da su to angažovana dejstva. SAD, oni to i priznaju. Nama nije tako važno priznanje međunarodne zajednice koja je postala marioneta SAD. Mi ćemo tražiti priznanje zaista nezavisnih država.

Nadalje želeli bismo civilizovani razvod sa Ukrajinom, ali sada, zahvaljujući staranjima hunte, on protiče veoma necivilizovano. Sada se na teritoriji republike nalaze okupacione trupe koje vrše terorističke akte i genocid civilnog stanovništva. Sve to mora da se zaustavi. Naravno, dobro bi bilo da se to učini političkim metodama, ali za sada odvraćanje se dešava oružanim putem.


Donjecka narodna republika (DNR) u ponedeljak je proglasila sebe suverenom državom na osnovu rezultata referenduma o statusu regiona. Još jedan kopredsednik privremene vlade DNR Denis Pušilin u ponedeljak je pročitao oglas gde se između ostalog sadžri molba da se razmotri pitanje ulaska Donjecke narodne republike u sastav RF.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Natalia Seliverstova    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.