Konstantin Kostjukov − u srcu Rus, u duši Srbin

Izvor: Studnel.com, 26.Apr.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin Kostjukov − u srcu Rus, u duši Srbin

Kao mali prvo je svirao klavir, međutim, otkriva čari baleta i odlučuje da to bude ono čime definitivno želi da se bavi. Sa samo 18 godina, kao član baleta Ševčenko u Kijevu, dobija samostalnost koja mu puno znači. Zvanje prvaka ovog baleta dobija 1987. godine, a 1991. dobija angažman prvaka u Baletu Narodnog pozorišta u Beogradu, gde publika oduševljeno očekuje njegove role u Dami sa kamelijama, Romeu i Juliji, Don Kihotu.  
Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << Međunarodnom centru pozorišnog instituta Ukrajine u Kijevu diplomira 2001. godine kao pedagog i koreograf, a 2013. godine magistrira koreografiju na državnom univerzitetu u Hersonu. Od 2004. do 2011. bio je direktor Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, a od 2012. godine je na mestu vršioca dužnosti direktora Baleta Narodnog pozorišta. Iza ogromnog uspeha koji je doživeo kaže da stoji puno posla, odricanja i uloženog vremena:
Mislim da će svako postati poznat u svom poslu ukoliko da sve od sebe, ima želju i ambiciju da postane poznat.
Oženjen je Duškom, koja se takođe bavila baletom, i ima sina Aljošu.
Izvori: niskevesti.rs, story.rs, narodnopozoriste.rs.

na danasnji dankonstantin kostjukovbaletigracbiografija
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.